Drvena tocila GT

Vezivo R

U svetu poznata kao tocila punjena plutom sa gumenim vezivom (CORK FILLED, RUBBER BOND WHEELS). Kako brusači za lako razlikovanje i simpatije prema ovim tocilima, nazivaju ih često «drvena», to je naša firma usvojila za ovu vrstu specijalnih tocila naziv „DRVENA TOCILA GT“.

Izrađena su od finog i vrlo finog brusnog zrna, tvrdog gumenog veziva i visoke koncentracije sitnih granula plute. Brusna zrna vrlo ravnomerno raspoređena po celom tocilu u kombinaciji sa plutom i povezana gumenim vezivom upotrebljavaju se za specijalne materijale koji se sa teškoćom obrađuju drugim tocilima.

Kod završnog-finiš brušenja vrlo je važna primena gumenog veziva u tocilu. Zbog svoje osobine elastičnosti u kombinaciji sa plutom dozvoljavaju maksimum ugibanja što je odlučujuće za postizanje fine finalne obrade.

Pored svetlije boje i jedva primetnih plutenih komadića po površini, drvena tocila se na prvi pogled malo razlikuju od standardnih – bakelitnih, međutim znatno se razlikuju po svojim performansama.

Ovaj novi proizvod firme „GINIĆ TOCILA“ rezultat je dugogodišnjeg istraživanja i saradnje sa inostranim partnerima. Drvena tocila (cork filled, rubber bond wheels) u Evropi i SAD proizvodi svega nekoliko vodećih firmi brusne industrije i nezamenljiva su u automobilskoj industriji za vozila više klase, avio industriji, hidraulici i industriji tankozidnih i kalibrisanih cevi visokog sjaja.